Preventieteam Limburg

De kunst van beveiliging

Gratis een PKVW certificaat!

PreveniteTeamLimburg start samen met de Sloten/Alarmlijn en Cyberdiga de campagne laat het hang en sluitwerk controleren door specialisten en krijg gratis een beveiligings advies. Indien uw wonig na aanpassing door ons gedaan zijn conform regelgeving van 2017 PKVW krijgt u gratis een Politie Keurmerk Veilig Wonen Certificaat. Met Dit certificaat krijgt u korting op uw verzekering!

Nationale Inbraakpreventie Weken

Nationale Inbraakpreventie Weken

In de maand mei vonden de jaarlijkse Nationale Inbraakpreventie Weken weer plaats. Deze stichting heeft als doel woningbezitters meer bewust te maken van goede inbraakpreventie.

Preventie week

Zo deed de stichting onlangs onderzoek naar het gedrag van een inbreker. Hieruit blijkt dat de meeste inbrekers hun slag slaan via de achterdeur (36%) of via een raam op de benedenverdieping (23%). Ook komt de inbreker nog steeds vaak binnen via de voordeur (21%).

Inbraakmethoden

De meest gebruikte inbraakmethode (48%) is het openbreken van deuren en ramen met een koevoet of schroevendraaier. Andere, minder vaak gebruikte inbraakmethoden bij de voordeur zijn flipperen (19%) of cilindertrekken, ook wel kerntrekken genoemd (18%). Bij inbraak via de achterkant van het huis wordt in 64% van de gevallen een koevoet of schroevendraaier gebruikt. Wanneer dat niet lukt, slaat de inbreker vaak een raampje naast of in de achterdeur in met een hard voorwerp zoals een steen (16%) of past hij het cilindertrekken toe (12%). Bij maar liefst 60% van de inbraken via de bovenverdieping verleent de dief zich toegang tot het huis via een raam dat op de kierstand staat en daarom makkelijk kan worden losgebroken.

Nep pkvw bedrijven

Let goed op dit moment zijn er heel veel nep PKVW bedrijven in de regio werkzaam.

Dit zijn bedrijven die zich uitgeven dat ze voor de politie werken en erkend Politie Keurmerk Veilig Wonen Bedrijf zijn.

In onze regio Zuid Limburg zijn er maar 3 erkende PKVW bedrijven dit kan men nakijken op de website http://www.preventiecertificaat.nl.

  • Sloten-alarmlijn Hoensbroek.
  • Interslot Heerlen.
  • Martens gereedschappen bv Geleen.

Dus u bent gewaarschuwd let goed op wie u belt!